Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie

Studiu prospectiv А 26 de bărbați
PROCEDURI CU DISPOZITIV DE EXTINDERE PROEXTENDER® LA BOALA PEYRONIE

Forța de tractiune, aplicată țesutului, are ca rezultat reacția de adaptare la nivel structural ca urmare suprimarii factorului inhibitor asociat cu diviziunea celulară, ceea ce duce astfel la propagarea celulelor si ca urmare a largirii tesutului. Acest principiu a fost aplicat în mod eficient în grade diferite și pentru perioade de timp diferite pentru diferite scopuri medicale, dintre care cele mai semnificative includ tratamentul leziunilor cutanate, pierderea de țesut sau cicatrici după radioterapie. Motivul placii fibroasa la boala Peyronie este intrebare neclara.

Studiile histologice efectuate pana acum au confirmat prezența unor concentrații ridicate de colagen de tip III in placă, comparabile cu semnele de cicatricile hiperplazice pe țesut și cheloide. „Maturizarea” tesutului fibros cicatricial e rezultat de translocarea fibrelor de colagen, care este o consecință a forțelor de tracțiune prin care fibroblastele rezista forțelor de contracție celulara. Cu cât e mai mare concentrația de colagen tip III în țesutul fibros, cu atât mai puternică este forța de contracție. Intinderea mecanica prelungita a penisului cu boala Peyronie stimulează diviziunea celulară și, prin urmare, extinderea țesutului sănătos și ca rezultat exercită forța retroactiva catre puterea contracției colagenului.

ProExtender ™ a fost testat clinic in cazul de curbura din cauza bolii Peyronie.

Testarile au fost efectuate de catre:

CONGRESUL NATIONAL AL SOCIETATII ANDROLOGICE – SPANIA
(Asociación Española de ANDROLOGÌA – ASESA)
28, 29 și 30 martie 2001, Alicante (Spania)

Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - photo 1
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - photo 2
POPULAȚIA ȘI METODE:

S-a efectuat studiu prospectiv la 26 de barbati, diagnosticati cu boala Peyronie care au trecut proceduri cu dispozitivul pentru tractiune mecanica, Jes Extender, pe o perioada de 6 luni, cu exercitaea presiunei intre 1200 și 1500 de grame. Vârsta medie a participanților a fost de 50,8 (30-68) ani, iar durata medie a bolii a fost de 25,6 (2-72) luni. La 6 pacienți s-au stabilit mai multiple plăci fibroase și la 19 pacienți – doar cite o placa fibroasa. La 20 de pacienți marimea placii in lungime a fost mai mică de 3 cm. 11 pacienți au raportat o afectare de sensibilitate a penisului. 21 de pacienți au fost cu tulburări a funcției erectile.

CONCLUZII

Dupa procedurile cu durata de 6 luni, placa a dispărut la 7 pacienți (26,9%) și la 18 pacienți (69,2%), sa stabilit reducere substanțială a numărului, dimensiunea și textura plăcii. De asemenea, 13 (61,9%) pacienți au primit recuperarea funcției erectile și 10 (90,9%) pacienți – restabilirea sensibilității penisului.

Extinderea mecanică a penisului are un efect pozitiv asupra tesutului fibros, care este, de obicei, evidențiată prin reducerea dimensiunii și texturii plăcii, ajustarea unghiului de curbură, recuperarea lungimii penisului si imbunatatirea calitatii erectile.

REZULTATE:

Tabelul 1 prezintă indicatorii medii evaluati înainte de începerea studiului apoi 3 și 6 luni după efectuarea procedurilor.

Tabelul 1

Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - table 1
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - curvature graph
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - flaccidity graph
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - plaque graph
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie - erection graph
Rezultatele procedurii in cazul cu boala Peyronie
5 (100%) 1 evaluări