Boala Peyronie

Ce este boala Peyronie?

Boala Peyronie este o boală de cauză necunoscută și se caracterizează printr-o placă sau nod dur, care se formeaza pe penis. Boala Peyronie poate fi de forma ușoară până la grea. Simptomele se pot dezvolta lent sau apar pe o perioadă scurtă de timp. Probleme sexuale cauzate de această tulburare pot afecta conexiunea fizică și emoțională la o pereche și să aducă la scăderea respectului de sine la bărbați. Într-o mică proporție de pacienți cu forma usoara a bolii, inflamația se poate autolimita, fara a provoca dureri semnificative sau deformare permanentă.

Placa în sine este benignă, non-canceroasa. În unele cazuri, durerea, denaturarea și stresul emoțional poate împiedica activitatea sexuală.

Studiile au constatat ca boala Peyronie apare la 1% din bărbați.

Barbatii cu boala Peyronie, de obicei, apelează la medic din cauza erectii dureroase si dificultati sexuale. De obicei, specialistii recomanda o interventie chirurgicala numai în cazuri de boală prelungită, în care boala este stabilă și deformarea impiedica actul sexual. Boala Peyronie este tratata cu efect limitat prin intervenție chirurgicală.

Doua, cele mai frecvente metode chirurgicale utilizate sunt îndepărtarea sau largirea plăcii, urmată de plasarea unei bucati de piele sau material sintetic și înlăturarea sau strângere de tesut din partea penisului, aflata in spatele plăcii, care corectează efectul de distorsiune.

Prima metodă poate duce la pierderea parțială a funcției erectile, în special de rigiditate (intarire).

Cea de a doua metodă este cunoscută sub numele de procedura Nesbit și are ca rezultat scurtarea penisului in erectie. Teste preliminare au arătat că simptomele pot fi atenuate de către dispozitivul de alungire ProExtender, dar sunt necesare studii suplimentare.

Boala Peyronie

ProExtender ™ sa dovedit a fi eficace pentru ameliorarea de lunga durată a bolii Peyronie in comparatie cu unele proceduri chirurgicale.

Au fost efectuate cercetări de Dr. J. Ruiz-Romero si Dr. J. Ponce de Leon Roca (Barcelona, Spania), cu următoarele rezultate:

Boala Peyronie - plaques
gradul de abatere - boala peyronie
Procedura

Toti pacientii au trecut proceduri cu tractiune permanentă cu ProExtender ™, în care forța de tracțiune a fost reglată între 1200 grame și 1500 de grame.

Cantitatea de timp (numărul total de ore  de utilizare pe zi) a fost diferită:

5 pacienți au folosit dispozitivul între 6 și 9 ore pe zi.
3 pacienți au folosit dispozitivul între 9 și 12 ore pe zi

Estimări de control

Mediu = 16,8 săptămâni (in interval: 8-24 săptămâni)
Puterea de tractiune = 1200 – 1500 de grame

Utilizarea dispozitivului ProExtender ™:

mai puțin de 6 ore pe zi = 0
6-9 ore pe zi = 5
9-12 ore pe zi = 3

Concluzii

Tractiunea prelungită cu ProExtender ™ manifestă ca oportunitate adecvată de a ameliora boala Peyronie, ceea ce duce la:

  • Reducerea de curbură a penisului
  • Scade dimensiunea și consistența plăcilor fibroase
  • Restaurarea lungimii penisului

MECANISMUL DE ACȚIUNE (IPOTEZA)

Este logic să presupunem că forța de tracțiune exercitată de către ProExtender™, compenseaza si minimizaza puterea de reducere, din cauza plăcii fibroase.

Măsurarea penisului

Dimensiunile penisului:

Dimensiunile penisului
Penetrație

Criteriile diagnostice pentru măsurarea subiectivă a penisului:

Penetrație
Durere

Inainte de procedura
Etapa dureroasa = 2
Etapa nedurerooasa = 6

După procedura
Ambii pacienți care sunt în faza dureroasă a bolii Peyronie, au indicat o ușurare a durerii în penis dupa 2-3 luni de proceduri.

Lungimea penisului:

Inainte de procedura

Scurtarea subiectiva a penisului = 8
Sentiment de scurtare de la 2 la 5 cm

După procedura

Revenirea la lungimea inițială = 1
Alungire cu mai mult de 2 cm = 4
Alungire mai mică de 2 cm = 3
Fara schimbari = 0
Scurtare = 0

Boala Peyronie
3.7 (73.33%) 3 evaluări